Generelle vilkår for Kunst Rett Hjem

Vi ber deg lese gjennom de generelle vilkårene som gjelder når du handler hos Kunst Rett Hjem. Når du kjøper en vare, betyr det samtidig at du har akseptert og godkjent gjeldende betingelser.

Vi tar forbehold om skrivefeil, lagerfeil, utsolgte varer og logiske feil på våre sider.

Personalia

Kunst Rett Hjem er ansvarlig for alle personlige opplysninger du oppgir til oss, eller som vi får del i når du legger inn kjøpsordre eller besøker vår hjemmeside. Informasjonen vil brukes til varedistribusjon og til å sende deg informasjon om tjenester innunder Kunst Rett Hjem. Kunst Rett Hjem vil under ingen omstendigheter overlate de utleverte personalia, eller andre opplysninger om kunder hos Kunst Rett Hjem, til en tredjepart. Ved å sende inn en forespørsel til Kunst Rett Hjem, gir du selskapet tillatelse til å bruke din e-mail adresse til å sende markedsføring om varehuset. Dette kan du imidlertid reservere deg mot ved å kontakte oss.

Du har på forespørsel rett til å få opplyst hvilke opplysninger vi har registrert om deg, og til å kreve dem slettet. Kontakt i så fall mona@KunstRettHjem.no

Personvern

Informasjon om besøk på våre nettsider blir logget anonymt. Loggene inneholder ikke personidentifiserbare opplysninger, men benyttes til måling av trafikk på nettstedet. Målingene gir statistikk som hjelper oss i arbeidet med å gjøre vårt nettsted funksjonelt og brukervennlig, og til å presentere relevant innhold og annonser. Til formålet benyttes informasjonskapsler (cookies), elektroniske bilder (web beacons) og scripts fra måleverktøyene Yahoo! Web Analytics, Google Analytics og Google Adwords.

Informasjonskapsler benyttes på de fleste nettsteder, og er små tekstfiler som lagres av nettleseren (Internet explorer, Firefox eller annet) på din PC. "Elektroniske bilder" er usynlige grafikkelementer som i dette tilfellet leses fra Yahoos nettsted, og brukes til måling av trafikk på nettstedet. Yahoo!s retningslinjer for personvern gir deg rett til å nekte oss i å bruke disse besøksdataene. Bruk denne linken dersom du vil reservere deg mot vår bruk av anonyme data. Merk at du må gjenta operasjonene dersom du går inn på nettsidene fra en annen datamaskin, eller sletter informasjonskapsler i nettleseren du benytter.

Innlegging av ordre

Det er kun personer som har fylt 18 år som kan handle hos Kunst Rett Hjem. Innlagt kjøpsordre er bindende. Falsk ordreinnleggelse vil bli politianmeldt. Forsøk på svindel, dokumentforfalskning og annen kriminell virksomhet vil bli strafferettslig forfulgt.

Din bestilling er bindende når bestillingen er registrert på vår server (datamaskin). Vi er samtidig bundet av din bestilling hvis denne ikke avviker fra det som er tilbudt av oss i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Du har likevel rett til å gå fra kjøpet i henhold til lov om angrerett.

Når vi mottar din bestilling, vil vi bekrefte ordren og sende en ordrebekreftelse til deg. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når du mottar den, og undersøk om ordebekreftelsen er i overensstemmelse med bestillingen.

Betaling

Hos Kunst Rett Hjem kan du betale med PayPal eller postoppkrav.

Kortbetaling / sikkerhet

Kunst Rett Hjem aksepterer følgende kort: Visa, Mastercard, American Express, og alle andre debetkort med VISA-logo.

Når du betaler med kort, låses beløpet du skal betale på din konto inntil varen du har bestilt er sendt fra oss. Denne ordningen skaper trygghet, som kunde er du sikret at Kunst Rett Hjem ikke tar betalt for varen før den er sendt fra oss. Hvis det oppstår problemer med leveringen fra vår side vil beløpet "låses opp" slik at du har normal tilgang til pengene. Betalingsordningen er godkjent av Datatilsynet.

Alle elektroniske korttransaksjoner gjøres via PayPal og forbindelsen er kryptert med SSL/TLS.

Frakt og ekspedisjon

Kunden betaler frakt og 5% K.S. i tillegg til varens pris. Fraktpris fastsettes etter gjeldene satser Kunst Rett Hjem benytter seg per i dag av posten. Leveringstiden varierer for det enkelte produkt. Levering skjer med posten og du får en hentemelding når varen kan hentes på postkontoret. Du kan også få varen levert rett hjem på DIN dør. Det er 14 dagers angrefrist punktum.

Angrerett og reklamasjon

Det gis 14 dagers full returrett etter angrefristloven på kjøp hos Kunst Rett Hjem, der kjøpesummen er over NOK 300,- inkludert frakt og tilleggskostnader. Forutsetningen er at varen leveres tilbake i vesentlig samme stand og mengde. Benytt fortrinnsvis original emballasje, da kjøper har risikoen for skader under transport som skyldes mangelfull emballasje. Kjøper betaler returfrakt. Ved retur av varer på grunn av feilsendinger, eller retur etter angrefristloven av 24.03.72 nr.11, bør du benytte deg av henholdsvis returskjemaet som ligger ved pakken når du mottar den. Dette for å sikre at returen og eventuell tilbakebetaling går så raskt som mulig. Har du spørsmål kan du kontakte kundeservice. Retur må skje innen 14 dager fra du mottok varen. Send aldri varer i retur i postoppkrav.

Når varen lages spesielt for forbrukeren, er det vanlig 14 dagers angrerett, men slik at angrefristen senest går ut 3 måneder etter mottak av varen. Det kan avtales at produksjonen begynner før utløpet av angrefristen. Dette må avtales før kjøpet og etter at alle andre vesentlige opplysninger er gitt av selgeren, herunder også opplysninger om angreretten. Benytter du angreretten i slike tilfeller, skal kjøperen dekke kostnader til faktisk utført arbeid og medgåtte materialer. Dette betyr at dersom du angrer kjøpet på en ordre hvor du har valgt innramming gis det kun full angrerett på kjøpet av kunstverket og ikke rammen som er tilvirket spesielt for den aktuelle orderen.

Reklamasjoner på grunn av feil ved varen: det gis full reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle produkter. Etter hovedregelen er det 2 års reklamasjonsrett på alle varer. Under enhver omstendighet plikter kjøper å reklamere innen rimelig tid etter at feilen er oppdaget.

Har du ytterligere spørsmål om reklamasjoner kan du kontakte kundeservice

Bildende kunstneres hjelpefond (BKH-avgift)

Ifølge kunstavgiftsloven skal 5 prosent av kunstomsetning gå til Bildende kunstneres hjelpefond. Beløpet ble i 2007 oppgradert fra 3 prosent, og det er selgers plikt å innkreve avgiften.

Forbehold

Kunst Rett Hjem tar forbehold om driftsstans eller uriktige priser, forårsaket av forhold utenfor vår kontroll, herunder tekniske problemer, inkludert, men ikke begrenset til, strømbrudd, overbelastning og sabotasje.